Voor de zwevende kiezer

Zweef jij nog? Zoveel items, zoveel partijen… Soms weet je hoofd het gewoon even niet meer. Misschien kan je lijf je helpen te kiezen! Laatste hulp bij stemmen voor alle zwevende kiezers. Wat heb je nodig? Een kwartiertje, een paar dezelfde velletjes papier, een pen of potlood en een van je favoriete muziekjes. Lees hier hoe.

Afbeeldingsresultaat voor stemvakje

1) Zorg dat je een kwartier tijd hebt. Telefoon uit, deurbel af, computer dicht.
2) Schrijf de naam van de partij waar je overweegt op te gaan stemmen op een papier. Doe dat zo vaak je wilt; zet elke partij die een optie voor je is op één van de papieren. Als je dit gedaan hebt draai je alle vellen zo, dat de beschreven kan naar onder ligt. Meng de vellen door elkaar zodat je niet meer weet welke naam op welk papier staat.
3) Leg de vellen, zonder te kijken, willekeurig op de grond in je kamer.
4) Zet nu je favoriete muziekje op en dans. Dans, dans, dans.
Als de muziek is afgelopen,

5) ga je op een van de papieren staan. Doe je ogen dicht. Voel hoe het daar is, op die plek. Voel je je goed? Of ongemakkelijk?
Geef een cijfer voor hoe je je voelt op die plek. Schrijf dat op de lege kant van het papier waar je op staat. Laat het papier liggen tot je op alle papieren hebt gestaan.
6) Draai een rondje om je as.
7) Stap op een van de andere papieren. Doe je ogen dicht. Hoe voel je je hier? Beter? Minder gemakkelijk? Voel je je voeten eigenlijk wel? Geef een cijfer en schrijf het op het papier.
9) Herhaal stap 5, 6 en 7 voor alle papieren die je neer hebt gelegd. Als je het lastig vindt een cijfer te geven kun je vergelijken met het vorige papier: voelde je je daar fijner of minder prettig?
9) Klaar? Neem het papier met het hoogste cijfer. Je lijf voelt zich het fijnst als je op die partij stemt.

Goed landing gewenst!

 


Verkiezingen gaan natuurlijk bij uitstek over systemen waar we allemaal deel van uitmaken. Wil je meer ervaren over hoe je lijf dingen weet die je hoofd niet kan snappen? Kom mee doen met Kijken naar wat er is. Volgende keer is op vrijdag 31 maart in Nijmegen.